Alles over chape pur en isolatie

Waarom? Omdat we het u graag wat makkelijker willen maken tijdens het bouwen of renoveren.

Schuimbeton

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een vloeibare chape met een heel goeie cohesie. Schuimbeton is licht, makkelijk verwerkbaar en past zich naadloos aan de hoeken en kanten in de ruimte aan.

Schuimbeton dankt zijn naam aan de samenstelling ervan. Cement- of mortelspecie en stabiel schuim. Door die twee te mengen ontstaat in verharde toestand een cellenstructuur waarin een oneindig aantal macroscopische luchtbelletjes (kleiner dan 1 mm) met een gesloten structuur aanwezig zijn.

Schuimcement is bijna gelijk aan schuimbeton. Het grote verschil is dat er bij schuimcement geen zand wordt gebruikt, maar tot een derde meer cement en een vijfde meer luchtbellen. Dat maakt dat schuimcement in vergelijk met schuimbeton een beter isolator, maar veel minder drukvast.

Toepassingen van schuimbeton

Schuimbeton is goedkoop, maar kan omwille van zijn hoge lambdawaarde niet echt als isolatiemateriaal beschouwd worden. Wie zoekt naar een kwalitatieve, isolerende chape neemt beter een chape op basis van polystyreenkorrels of polyurethaan.Maar schuimbeton is wel een goeie uitvullingschape en om te gebruiken in holle ruimtes. Het is minder geschikt als uitvulling voor platte daken of onder harde isolatieplaten.

  • Hoofdzakelijk uitvullingschape
  • Isolerende onderlaag bij vloerverwarming
  • Opvullen van holle ruimtes (kelder, riolen,…)
  • Beschermen van de leidingen       

GRATIS VERGELIJKEN

Ontvang offertes van verschillende chape bedrijven, met 1 enkele aanvraag!

Vragenlijst icoon

1. Vul de vragen in

Zoek icoon

2. Wij sturen uw aanvraag naar chappisten

Spaarvarken icoon

3. Vergelijk en bespaar!